Ny terapi

I början av december inledde jag en terapi med en manlig legitimerad psykolog och psykoterapeut. Det är en terapi jag önskat mig sedan början av september och det känns bra att den äntligen har kommit igång. Under de tre gånger vi träffats hittills tycker jag att det har gått snabbt framåt. Jag har redan nu hunnit ta upp och belysa flera allvarliga aspekter av mitt liv och mina problem. En allians mellan mig och terapeuten har börjat formas och det ser just nu ut som att det kan möjliggöra att jag får den hjälp jag så länge har efterfrågat.

Det här är inte första gången jag går i terapi. Jag har under de senaste fem-sex åren fått flera möjligheter att erfara vad en terapi kan ge, hur olika terapiformer kan se ut och vad de kan ge. Upplägget kring min nuvarande terapi verkar bli att skapa positiva saker i mitt liv som ska ge förutsättningar för att jag ska känna att jag har ett meningsfullt liv, och på så sätt känna att jag betyder och är värd något. Endast då kan jag bygga upp en inre motivation för att inte återfalla i ett destruktivt och utagerande beteende.

För de som kan läsa lite mellan raderna så framgår det nog att jag kanske inte alltid har haft så bra kontroll över mitt liv, och att det kanske har varit ett liv som inte alltid varit så bra eller som betytt så mycket för mig. Men mer om det framöver.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.